Homofobi!

Innan jag börjar ska jag bara säga att jag respekterar er som har negativa/andra åsikter om homosexualitet, detta är bara mina tankar och åsikter!

Ja, vart ska jag börja.. Jag har ingen aning om vad folk anser fel med homosexuella. För det första så, det är ju knappast så att de själva väljer om de vill vara homosexuella eller inte! Utan de föds ju till detta, precis som vi föds till hetrosexuella.

Varför måste vi människor ALLTID placera människor i fack för deras utseende, sexualitet, hur de agerar, osv.. Vi tror att vi är bättre på att acceptera religeoner, kulturer och allt men har vi verkligen ändrats såpass? Min bild är bara att vi inte visar det lika tydligt nu som människor gjort förr. Vi har gjort framsteg i lagstiftelsen och inom den biten men vi står fortfarande stilla i vår bild om andra och annat (iaf majoriteten människor).

Vad är det som gör att homosexuella blir mindra accepterade? Är det för att dom följer sina egna drifter och behov? Gör inte alla det? Till er som säger "men det är inte normalt, det ska inte vara så". Man vad i hela friden ska anses normalt? Om vi gör såhär vi tar en hetrosexuells bild av det normala och en homosexuells bild av detta, tror ni att man får samma bild av dessa? Enda sättet att en homosexuell kille/tjej tycker lika dant är ifall den personen blivit så nedtryckt av vårat stereotypa och stela samhälle att den anser sig själv som mindre värd(?). Sen såklart finns det ju vi som inte ser något fel i detta, men det är ju tydligen inte tillräckligt många som tycker detta.

Vissa säger som argument att det är äckligt att se två killar klena på varandra, men de har knappast sagt att man ska kolla på dom. Så varför tittar ni då? De har inte sagt att ni ska följa med in i sängkammaren varje natt. Kärlek är ju ändå en intim kännsla mellan två personer. Ska det verkligen ha någon betydelse vilket kön de har? Det är ju knappast mindre kärlek mellan ett homosexuellt par och ett hetrosexuellt par. Sluta tänka och titta på det om ni tycker det är äckligt. Enligt mig så är kärlek vackert i alla skeden!

Min bild av homosexualiteten mellan tjejer och killar är att en tjej blir väldigt mycket lättare accepterad som lesbisk en vad en kille blir som bög. Två tjejer som har sexuellt umgänge lockar till sig killar som bara fan! men två killar som gör samma sak blir utstötta och oaccepterade av samhället. Men ingen förstår hur jävla sexistiskt det är i vårat hemska samhälle.

Alla vill ha fred i världen men vi kommer aldrigaldrigaldrig kunna få det om vi aldrig vill acceptera olika kulturer, religoner. Och framförallt inte om vi ska stöta ut alla som är olika. Man kan ju inte kalla homfober för rasister eftersom att de inte tycker om någon typ av homosexuella men tankarna är precis lika dana. Särskillt i de länder där man har dödsstraff enbart för att människan är homosexuell. Kan vi inte lika gärna börja med slavhandel igen? Det är ju jätte bra de som straffas får överleva och vi får det lättare! det låter väl toppen?

Det kommer aldrig bli någon bättre värld om vi inte tar tag i oss själva och börjar acceptera människor för dess hudfärg, religon, sexualitet och annat. Jag vill veta hur man tänker när man säger "DÖDSSTRAFF TILL HOMOSEXUELLA!" vad har de gjort? Ska de dö för att de har blivit komplikationer i generna? Hur ändrar du på dig om du blivit genetiskt "felgjord"? Detta är då en åsikt som jag inte respekterar. Att man tycker att en människa inte är värd att leva pga att personen är som den är och vill vara som den är kännslomässigt.

Jag anser att svällt och fred måste komma efter acceptans mot andra människor. För om vi inte kan acceptera varandra så kan vi aldrig sluta fred mellan varandra och kunna få fram lösningar och idéer. Genom att lära sig av varandra och andra som har ett annat sätt att tänka så kan man nog lära sig att kompromissa och komma med lösningar!

Allt från mig, än så länge iaf! :)

Take care!!

Kommentarer
Postat av: Cecilia jokkmokk

håller med dig till 100%! alla ska bli accepterade precis som de är & som de föddes till att vara! ingen ska behöva ändra på dig för att bli omtyckt! <3

2010-01-20 @ 17:36:58
URL: http://justcec.blogg.se/
Postat av: erica

Så otroligt bra! Håller med dig som fan!

Du har helt rätt! Super bra inlägg! :D

2010-01-20 @ 18:13:24
Postat av: ac

Du är verkligen superbra på att skriva ;D fortsätt så! <3

2010-01-20 @ 18:13:52
Postat av: Wille

Måste säga att du skriver bra (Y)

2010-01-20 @ 18:29:06
URL: http://willekirrarepa.blogg.se/
Postat av: Cecilia jokkmokk

sv; hihih, xoxo betyder hugs and kisses! "x" är pussar & "o" är kram! :D<3

2010-01-20 @ 19:40:47
URL: http://justcec.blogg.se/
Postat av: Frida

Det är verkligen hemskt att det är så här!

Jättebra skrivet!:)

2010-01-20 @ 20:26:51
Postat av: sandra

bra skrivet david! (y) :)

2010-01-20 @ 22:06:22
URL: http://glitterkitty.blogg.se/
Postat av: amanda

!!

2010-01-20 @ 22:34:51
URL: http://amandaelinaernklev.blogg.se/
Postat av: håkan

!!!

2010-01-20 @ 23:18:23
URL: http://isalovisa.blogg.se/
Postat av: EmmaHEkberg

Bra skrivet David! Håller med dig ^^Känner både Bögar och Lesbiska och dom är precis som alla andra i sättet!

2010-01-21 @ 07:49:44
Postat av: KabitaHögberg

Bra skrivet D ;)

2010-01-21 @ 09:19:03
Postat av: sofiaaaa

jag håller med dig här med, haha.

det är så jävla fail att när två tjejer är tsm är det så himla hett, och när två killar är tsm är det bara äckligt o vidrigt ?

vafan principen är ju desamma, två av samma kön som älskar varandra ? vad är det som då gör det så äckligt om två killar är tsm ?

det är en sjuk värld vi lever i. riktig jävla sjuk ._.

2010-01-21 @ 13:21:20
Postat av: walle

Det är så sant så, riktigt bra skrivet David.

2010-01-22 @ 19:04:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0