ÄNDRAT!

ÄNDRADE PLANER!!!Har suttit och skrivit i jätte lång tid men inte kommit fram till någon vettig text om fördommar! Så därför tänkte jag göra så här. Ni får fråga något som ni vill ha min åsikt om och sedan kommer jag bearbeta varje fråga och lägga upp på bloggen! :D

så... FRÅGA NU FÖR HELVETE!! :@ (är inte arg egentligen :D)

Take care!!Imorogon!Tjenare alla bloggläsare! :D

Ska bara informera om att morgondagens inlägg kommer handla om fördomar! Och för er som vill att jag uppdaterara oftare så måste jag göra er besvikna :(. Jag lägger upp så långa inlägg att det tar för mycket tid med flera inlägg om dagen!

Ni kan ju sitta och tänka över det jag skrivit och fundera över det medans ni väntar på nästa! Eller läsa älsklingens blogg!

http://justcec.blogg.se/

Allt från mig! :D

Take care!!

Mobbning!Eftersom att jag var inne och sniffade lite på rasism i mitt förra inlägg så tänkte jag börja lite där nu. För som ni säkert vet och ni som inte vet har nog kunnat lista ut att jag har lite utländskt påbrå. Och jag tycker oftast om att vara halvt svensk och halvt kinesisk, för då kan jag se bristerna i det svenska och bristerna i det kinesiska. Vilket jag anser är possitivt eftersom att jag då kan försöka så gott som möjligt att ta de possitiva delarna ur mitt svenska jag och ur mitt kinesiska jag haha.. Men för att återgå till ämnet så ska jag förklara vad allt detta har med mobbning att göra.

Det hela började väl ungefär när jag började i 3:an tror jag. Och som liten var jag ganske knubbig, kort och som sagt inte svensk! (i utseendet) Och när någon inte ser ut som alla andra eller inte är som alla andra i sättet så måste man ju tydligen stöta bort personen(?). Vilket jag märkte eftersom att det kom jätte coola personer ifrån femman och kalla mig för rasistiska saker, tog mina saker med mera. Bara en fråga här. VAD I HELVETTE FÅR MAN UT AV NÅGOT SÅNT HÄR?! Det enda jag kunde känna just då var att jag inte ville till skolan alls, men precis som alla andra vågade jag inte säga något till varken mamma, pappa eller lärare.

Min mobbning var ju inte alls lika farlig som endel andras är men man mådde helt otroligt dåligt av det hur lite det än är. Visserligen slutade detta då "mobbarna" bytte skola när de började 6:an. Och även om jag någonstans visste att det inte var mitt fel att de höll på så. Så går tankarna, ja även som liten att det är ens eget fel att man blir mobbad. Men vad är vitsen med att trycka ner en annan person för att han/hon är som den är?

Jag kände ju självklart att allting var mitt fel eftersom att de höll på som de gjorde. Och så tror jag att de flesta börjar känna tillslut. Är det kul att reta någon för dens vikt eller ursprung? Det verkar ju så med tanke på att de gör det varje dag med ett leende på läpparna. Det är ju bara så onödigt..

Jag vet inte hur många av er som känner till Henrik Ståhl? Mera känd som stålhenrik och var med i förra årets julkalender. Men iaf så var han på våran skola och spelade upp en teater om just mobbning eftersom att han själv blev mobbad som lien. Och det påminnde mig om allt och det var verkligen gripande måste jag säga. För han tog upp exempel på sin kompis, just det att han aldrig kom ur det hela. Liksom isolerade sig och kände att han inte var tillräckligt bra.

Mobbarna hade förstört hans liv! Och sånt händer varje jävla dag i det här landet, världen. Blir man nöjd när man har fått någon att ge upp allt hopp om ett liv som alla andra? Eller hur funkar det? Hur skönt kan det vara att veta om att man fått någon att inte vilja lev längre? Ibland går det ju till och med till självmord.. Och allt detta bara för att några personer tycker att det är roligt att reta någon för att den är just sig själv? Det är ju för fan sorgligt.. Vi som lever i ett väldigt rikt land borde ju kunna förstå att alla ska få växa upp på samma villkor! Det tycker iaf jag.

Men kan det vara så att alla tar det för givet att alla har det bra? Vill vi inte se det som är dåligt?  

Vi svenskar skryter om att vara så fredliga och fina. Men hur blir det om man tittar lite nogrannare? Jag kan ju ta ett exempel på vad jag sett mellan kina och sverige.

De gångerna jag har gått gråtande bland folk så har inte en enda person frågat hur det är eller något. Det enda jag fått är blicker som säger "Vad är det för fel med honom?" blivit utstirrad helt enkelt. Men den gången jag var i kina och grät för att jag hade ont så kom ju folk fram och undrade vad det var med mig. Om de kunde hjälpa mig på något sätt och liksom, oroade sig för mig även om de aldrig någonsin hade sett mig.

En grej är ju hur vi sitter på bänkar haha.. En grej jag såg en gån var att det var 5 bänkar, en gubbe sätter sig länst ut på femte bänken. En kille kommer från femtebänken men går hela vägen upp till den första bänken och sätter sig längst ut på den. sedan kommer det en till kille och vart tror ni att han sätter sig? RÄTT GISSAT!!! HAN SÄTTER SIG SJÄLVKLART I MITTEN PÅ DEN MITTERSTA BÄNKEN!! Är vi verkligen såhär rädda för varandra i världens fredligaste land?

Just nu känner jag mig ganksa klar! :) Kommentera och ge feedback!

Take care!!

Onödigt!

Så att ni vet vad ni har att längta efter! :D

Imorgon blir det att skriva om något otroligt onödigt nämligen, mobbning! eftersom att jag själv varit med om det så har jag ju lite att fakta om hur det är också. ^^

Take care!!

Homofobi!

Innan jag börjar ska jag bara säga att jag respekterar er som har negativa/andra åsikter om homosexualitet, detta är bara mina tankar och åsikter!

Ja, vart ska jag börja.. Jag har ingen aning om vad folk anser fel med homosexuella. För det första så, det är ju knappast så att de själva väljer om de vill vara homosexuella eller inte! Utan de föds ju till detta, precis som vi föds till hetrosexuella.

Varför måste vi människor ALLTID placera människor i fack för deras utseende, sexualitet, hur de agerar, osv.. Vi tror att vi är bättre på att acceptera religeoner, kulturer och allt men har vi verkligen ändrats såpass? Min bild är bara att vi inte visar det lika tydligt nu som människor gjort förr. Vi har gjort framsteg i lagstiftelsen och inom den biten men vi står fortfarande stilla i vår bild om andra och annat (iaf majoriteten människor).

Vad är det som gör att homosexuella blir mindra accepterade? Är det för att dom följer sina egna drifter och behov? Gör inte alla det? Till er som säger "men det är inte normalt, det ska inte vara så". Man vad i hela friden ska anses normalt? Om vi gör såhär vi tar en hetrosexuells bild av det normala och en homosexuells bild av detta, tror ni att man får samma bild av dessa? Enda sättet att en homosexuell kille/tjej tycker lika dant är ifall den personen blivit så nedtryckt av vårat stereotypa och stela samhälle att den anser sig själv som mindre värd(?). Sen såklart finns det ju vi som inte ser något fel i detta, men det är ju tydligen inte tillräckligt många som tycker detta.

Vissa säger som argument att det är äckligt att se två killar klena på varandra, men de har knappast sagt att man ska kolla på dom. Så varför tittar ni då? De har inte sagt att ni ska följa med in i sängkammaren varje natt. Kärlek är ju ändå en intim kännsla mellan två personer. Ska det verkligen ha någon betydelse vilket kön de har? Det är ju knappast mindre kärlek mellan ett homosexuellt par och ett hetrosexuellt par. Sluta tänka och titta på det om ni tycker det är äckligt. Enligt mig så är kärlek vackert i alla skeden!

Min bild av homosexualiteten mellan tjejer och killar är att en tjej blir väldigt mycket lättare accepterad som lesbisk en vad en kille blir som bög. Två tjejer som har sexuellt umgänge lockar till sig killar som bara fan! men två killar som gör samma sak blir utstötta och oaccepterade av samhället. Men ingen förstår hur jävla sexistiskt det är i vårat hemska samhälle.

Alla vill ha fred i världen men vi kommer aldrigaldrigaldrig kunna få det om vi aldrig vill acceptera olika kulturer, religoner. Och framförallt inte om vi ska stöta ut alla som är olika. Man kan ju inte kalla homfober för rasister eftersom att de inte tycker om någon typ av homosexuella men tankarna är precis lika dana. Särskillt i de länder där man har dödsstraff enbart för att människan är homosexuell. Kan vi inte lika gärna börja med slavhandel igen? Det är ju jätte bra de som straffas får överleva och vi får det lättare! det låter väl toppen?

Det kommer aldrig bli någon bättre värld om vi inte tar tag i oss själva och börjar acceptera människor för dess hudfärg, religon, sexualitet och annat. Jag vill veta hur man tänker när man säger "DÖDSSTRAFF TILL HOMOSEXUELLA!" vad har de gjort? Ska de dö för att de har blivit komplikationer i generna? Hur ändrar du på dig om du blivit genetiskt "felgjord"? Detta är då en åsikt som jag inte respekterar. Att man tycker att en människa inte är värd att leva pga att personen är som den är och vill vara som den är kännslomässigt.

Jag anser att svällt och fred måste komma efter acceptans mot andra människor. För om vi inte kan acceptera varandra så kan vi aldrig sluta fred mellan varandra och kunna få fram lösningar och idéer. Genom att lära sig av varandra och andra som har ett annat sätt att tänka så kan man nog lära sig att kompromissa och komma med lösningar!

Allt från mig, än så länge iaf! :)

Take care!!

FÖRLÅT!!

Förlåt för ett försenat blogginlägg! Håller på att skriva om homofobi men har varit upptagen av läxor och annat.. inlägget SKA in imorgon det lovar jag er! men inget mer idag, tyvärr..

Take care!!

Skönhetstävlingar för barn?!

25 års fängelse och fotboja resten av livet är det mildaste straff du kommer undan med om du är pedofil i USA. Straffet blir längre och värre ju värre ditt brott är, så är det riktigt jävla illa betyder det att det kan bli dödsstraff! För att klassas som pedofil så ska man ha en sexuell dragning till minderåriga som inte är mer än 13.

Låt oss ha dessa lagar i tankarna genom inlägget och se ifall det kanske ska göras någon förändring någon stans kanske?Min bild av allt är detta! "JAA VILKEN SMART IDÉ!! Även att vi är så jävla mycket emot pedofili så kan vi ha skönhetstävlingar där flickor i åldrarna 5 till högst runt 8-9 kanske även yngre ibland! I juryn ska vi ju självklart ha medelålders män som ska se alla flickor i baddräkt och falska leenden. Sen så är det ju bara att säga du är ful och du är fin till dessa flickor som verkligen inte alls tar åt sig! Finns det något mer vi kan krydda denna tillställning med?... JA!!! Vi ska ha massor med publik som kommer dit! alla åldrar är välkomna samt kön. Ta kort på flickorna ska också vara tillåtet kan väl inte hända något med de bilderna nu när vi har internet och fildelnign? :-)"

...........

Vad ska jag säga.. DET ÄR VÄL BARA ATT PLUSSA IHOP 1+1? Småflickor i tighta trikoer+ett land med 300 miljoner invånare = Stor risk att det finns mycket pedofiler i publiken som lätt kan ta ett foto. Visst, alltså jag visste ju att amerikaner inte är världens klippskaste människor (ta t ex. george bush, deras kunnighet inom motoriserade fordon så som Harley Davidsson och annan skit) men att dom var så jävla långt bakom flötet att dom själva inte kan koppla ihop två mönster är ju bara sorgligt!

Det är ju för fan som att dom vill sätta folk i elektriska stolen för innehåll av barnpornografiskt innehåll. för det måste dom väl för in i helvete fatta själva att man provocerar fram folk till detta genom att anordna dessa tävlingar för allmänheten.. Och istället för att hjälpa personen som tydligen mår psykiskt dåligt av detta att bli frisk och bra igen så mördar man honom?!

Och till alla er som läst mitt inlägg om utseendefixering och media vet att min bild på skönhet inte är smink, botox och implantat. Och att mäta skönhet på vuxna människor har man ju gjort väldigt länge och det är klart att det görs väl när det handlar om barn också men då är dom väl inte utspökade som vuxna? Hur kan man som vuxen sitta och bestämma sig och hävda att den flickan var ful och den inte?! DET ÄR FAN BARA BARN! De är inte fullt utvecklade.. Men tydligen mer än juryn och de som gillar det...
Barn i 4-3 års ålder..

John 45 år, jury:
Vad är skönhet?
– Det finns en yttre och en inre skönhet och jag bedömer båda.

En liiiiten fråga nu bara... HUR I HELVETE SER DU DEN INRE SKÖNHETEN OM BARNEN SKA FEJKLE GENOM HELA UPPTRÄDANDET?! DET FINNS INGET MER ATT SE EN ÖVERSMINKADE SMÅFLICKOR!

OCH DESSA MAMMOR?!?!?! i sverige så har vi ju våra fotbollsföräldrar som vill att sina barn ska bli proffs, men de amerikanska "skönhetsmammorna", som inte riiiktigt klarade alla priser de vill ha som barn pressar sina döttrar till att göra det bättre än va de själva gjorde..

"- Vill du inte vinna?, frågar mamma lilla Brileigh om och om igen när flickan gnyr och vrider sig undan sminkningen.

Därefter, mellan sammanbitna tänder, det ingen utomstående ska höra:

– Jag lovar, du får smisk om du inte skärper dig nu.

50 minuter senare står Brileigh på scenen. Ett manipulerat foto, fast på riktigt, i gul klänning, touperat hår och med läpparna fastlåsta i ett alldeles perfekt litet leende."

Har barnet något val? Det sista man vill är ju att såra sina föräldrar och nästan ännu mindre bli skadad.

Ser det ut som att hon vill detta?

Det är så synd om barnen som växer upp såhär. för dom kommer antagligen tro att det är rätt, det ska vara såhär. Men man kan väl inte skälla för mycket på mammorna för dom har ju blivit såna på grund av sina mammor som blivit det av sina mammor och så vidare.

Jag Tycker detta är väldigt fel och borde stoppas men vad kan en svensk 15 årig pojke göra?
Jo, förändra synen på er andra och förhoppningsvis få er att tänka som jag haha... ge mig gärna så mycket feedback som möjligt! :-)

Take care!!

Skönhetstävlingar för barn?!Nytt inlägg!! Så snart jag kan ska jag lägga upp ett inlägg om skönhetstävlingar för barn i amerika. Det kommer upp så fort jag har tid förhoppningsvis imorgon! Håll er uppdaterade! :D

Take care!!

Pitbull, farlig?

Innan ni börjar läsa vill jag bara varna för att inlägget innehåller endel väldigt starka bilder!


Ja vart ska jag börja.. Jag tror att jag börjar i amerika eftersom att Pitbull terriern har såpass stor historia där.

När Pitbullen kom till amerika från Irrland så blev den snabbt populär och räknades som "amerikas hund". Under första världskriget så hade man en hund med namnet "Stubby" som var en lojal och trofast Pitbull. Han va ute på fälten med soldaterna och var med och vaktade på nätterna. Han ska ha avslöjat tyska spioner, vid gas anfall kunde han hjälpa plutonen att få på sig sina gasmasker. Han spelade helt enkelt en mycket stor del i kriget för att bara vara EN liten och snäll Pitbull.

Så om hunden nu var så här omtyckt och så här snäll hur kommer det sig då att ingen vill ha en längre? Det som har hänt är väl antagligen att Pitbullen har blivit klassad som en stark, modig KAMPhund. och av missbruk i användat den av hunden fått bilden av att den är så väldigt farlig vilket den faktiskt inte är..

Det handlar om hur man uppfostrar den.. Så bilden vi har fått av detta fina djur är en blodtörstig slagkämpe. Det som gjort allting är alla dessa hundslagsmål som går till på så sätt att man har en "låda" där man har två hundar som ska slåss till den ena antingen ger upp eller dör. Och nu kommer jag lägga upp de första bilderna..

Hunden förlorade och ägaren blev så arg att han tände eld på hunden..

Hunden förlorade "matchen" och ägaren tände eld på honom..


Hunden förlorade "matchen" genom att den andre slet honom i två..Den här hunden fick ansiktet bortslitet men vann "matchen"..

Det enda jag hör när jag ser bilderna är "FEEEL det ska inte vara så här..". VILKA JÄVLA SVIN GÖR SÅNT HÄR?! De som håller på med detta anser att det är en sport där hunden själv väljer att vara med att delta. Va i helvette är det för jävla argument? De köper hunden som valp och föder upp den till att skada, de har fan inget jävla val om ifall de vill göra det eller inte.. Och om hunden ger sig och är svårt skadad så föröker dom själva HELT UTAN utbildning att läka såren. Men sen efteråt så licksom.. Vem vill ta hunden efteråt när din blivit uppfostrad som den nu har blivit? han får ju leva med samma jävla ägare livet ut .

Så har hunden något val i att anses farlig eller inte? Nej det har den inte.. för med alla bilder på alla hundar som slåss skapas bilden av att akta sig för Pitbulls. Och jag förstår inte att dom själva tycker att det är underhållning att se två hundar slita sönder varandrai en låda.. Från att bli sedd som en av världens snällaste hundar räknas den nu idag som ett monster..

Det de flesta inte vill förstå är ju att det är inte hunden som är monstret.. Det är faktiskt inget djur som är ett monster. Vi måste se på oss själva.. vi människor, för det är vi som har ställt till det. Det är inte hunden som vill slåss det är ägaren. Det svåra är att kunna ändra på sig själv och fatta att man ska sluta behanda djur på det sätt vi gör.. Ju mer vi skrämms av den felaktiga bilden på hunden ju mer kommer vi behandla den likadant som de som föder upp den. Nu ska jag varna för ytterligare en bild..


Det här är bilden på en 50 årig man som länge födde upp Pitbulls till att skada, men hunden gav igen..

Det är när vi ser sånna här bilder och bara får veta att det var en hund som gjorde det som vi reagerar ett Hunden inte borde få leva, ett äckligt djur och annat. Men han har ju bara gjort precis som han har lärt sig! Att skada andra.. så vems fel är det? hundens eller människans? Helt och hållet utan tvekan människans fel..

Men nu hoppas jag ainnerligt att detta har förändrat er syn på en hud som är så fin och bra men som kommit fel på grund av fel människor..

http://video.google.com/videoplay?docid=-2125514336431717180&ei=OwdSS_ryOoen-AavnMjYDw&q=pitbull+documentary# Dokumentären som fick mig att reagera!

Så snart som möjligt ska jag posta nytt inlägg måste bara komma på vad :)!

Take care!!

Pitbull

David är arg igen! Så se upp snart kommer det ett inlägg om Pitbull terriers. Eftersom att vi har skapat en så falsk och ovärdig bild om ett så fint djur.. 

Take care!!

RSS 2.0